Vesvese Hastasıyım Ne Yapabilirim

Okb hastasıyım ne yapmalıyım
Selamün aleyküm. Hocam vesvese hastasıyım ilk ses olarak geliyordu ses olarak gelmiyor artık kendim yapıyorum her halde okb hastasıyım gitgide vesveselerim artmaya başladı sürekli içimden konuşuyorum Allah’a karşı her türlü gelecek korkusu içimden her şey geçiyor insanın içinden konuşması nefis vesvesesi oluyormuş ben çok rahatsız oluyorum içimden geçenleri kabul etmiyorum Allah’ım affet ben bu düşünceleri kabul etmiyorum diyorum eşime karşı sana tapıyorum diye be geçti içimden aklıma geldi tövbe haşa Allah’tan başkasına tapamam sorumlu muyum.
_
Selâmün aleyküm. Benim bir sorunum var ama yazmaya bile korkuyorum.Son zamanlarda içimde bir vesvese oluştu. Boşa namaz kılıyor boş şeylere takılıyorsun tövbe hasa Allah diye bir şey yok diline hiç getirmiyorum ama sürekli kafamda konuşuyor. Bu sesin inadına namazımı bırakmıyorum ama öyle bir an geliyor ki içimden acaba mı deyip hemen tövbe ediyorum.Bu beni çok yoruyor.Allah korusun imanıma zarar gelmesini istemiyorum ama bir sorgulama durumu oluşturuyor kafamda ne yapmam gerekir. Dualarınızı bekliyorum.
Takıntı hastasıyım.sürekli aklıma kötü şeyler geliyor.
Aleykumusselam. Bunlar vesvesedir ve bunlardan sorumlu değilsiniz. Boş kalmayın, oturduğunuzda dahi zikir çekin veya kitap okuyun. Zihninizi güzel işlerle meşgul etmeye çalışın.