Hesap Oluştur

Oturum Aç

Şifremi Unuttum

Lütfen e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla bir bağlantı alacaksınız ve yeni bir şifre oluşturacaksınız. Spam ve gereksiz kutularına bakmayı unutmayın.

Add question

Hiçbir İşim Rast Gitmiyor Neden?

Hiçbir İşim Rast Gitmiyor Neden?

Hiçbir İşim Rast Gitmiyor Ne Yapmalıyım?

İyi akşamlar ben 16 yıl önce annemi babamı trafik kazasında kaybettim. şu an 30 yasındayım ailemi kaybettikten sonra hiçbir işim rast gitmedi.
okulumu yarım bırakmak zorunda kaldım evlendim eşim başka bir kadına gitti. 5 yaşında bir oğlumla yalnız basıma kaldım. farklı işlerde çalıştım her yerde bana asılanlar oldu şu an çalışmıyorum.
2 ay önce namaza başladım çok şükür sağlığım yerinde aç değilim açıkta değilim ama tanıdığım o kadar kötü insanlar var.
bakıyorum çok iyi yerlere gelmişler ben sessiz sakin hep karşısındakini düşünen genelde ezilen bir insanım.
kimseye kötülük yapmadım yapamam belki bu bir imtihan diyorum belki birinin bedduasını aldım diyorum ama hiçbir işim rast gitmiyor.
tam bir şeye adım atıyorum olacak diyorum hep bir engel çıkıyor. sürekli dua eden bir insanım isyan etmiyorum ama neden bu kısmetsizlik bu şanssızlık?


Mum Sema Cevapladı: Hayırlı günler. İnsanın hayatının kötü olması, beddua almış olduğunu göstermez. Zaten bizler elhamdülillah müslüman olduğumuz için imtihanlarımız da ağır olacaktır ki Allah’ın rızasını kazanalım, imanımızı kurtaralım. Allah’ı haşa unutmuş olduğu halde refah içinde yaşayan, bir sıkıntısı olmayan insanlara asla gıpta etmeyin zira Allah da o insanları unutmuş olabilir. Sizin çektiğiniz acıların hiç bir zerresi boşuna değildir. Siz bilmezsiniz; Allah günahlarınızı bu şekilde siliyor olabilir. Bu da insan için bulunmaz bir nimettir. Siz yalnız Allah ile olun, Allah’a dayanın ve güvenin. O’nun dostluğu dünya ve üzerindeki her şeyin üstündedir ve her şeye kafidir. Selametle.

Bu konu İlginizi Çekebilir ;  Mastürbasyonun Zararları ve Kurtulma Yöntemi..

Hiçbir İşim Rast Gitmiyor Neden?

Yorumlar ( 2 )

  1. Merhaba efendim. Ben çok şükür Rabbime inanan biriyim.devamlı dua ederim.namazımı kılmaya çalışırım. Üniversite hukuk okumayı çok istedim puanım yetmesine rağmen olmadı açıköğretim adalet kazandım. Ve hala bitiremedim. Kendimi çok kötü hissediyorum etrafta savcı avukat görünce felaket derecede kıskanıyorum. Haksızlık bu diyorum. İsyan etmiyorum ama dayanamıyorum çok kıskanıyorum. Herkesin yolu açık her işi rast gidiyo. Çok iyi durumda ve derecedeler. Gıpta ediyorum. Bir baltaya sap olamadım ve çok üzülüyorum. Hiç bir işim rast gitmiyor. Ne evlilik ne para ne pul ne okul ne iş. Herkesin işi o kadar iyi ve rast gidiyor ki çok mutlular. Mutsuz olmak devamlı üzüntülü olmak da günah ama dayanamıyorum. Kendimi çok değersiz hissediyorum bunlara layık değilim zaten diyorum. Millet hep bir yolunu torpilini buluyor her konuda çok şanslılar.

  2. Hayırlı günler. İnsanın hayatının kötü olması, beddua almış olduğunu göstermez. Zaten bizler elhamdülillah müslüman olduğumuz için imtihanlarımız da ağır olacaktır ki Allah’ın rızasını kazanalım, imanımızı kurtaralım. Allah’ı haşa unutmuş olduğu halde refah içinde yaşayan, bir sıkıntısı olmayan insanlara asla gıpta etmeyin zira Allah da o insanları unutmuş olabilir. Sizin çektiğiniz acıların hiç bir zerresi boşuna değildir. Siz bilmezsiniz; Allah günahlarınızı bu şekilde siliyor olabilir. Bu da insan için bulunmaz bir nimettir. Siz yalnız Allah ile olun, Allah’a dayanın ve güvenin. O’nun dostluğu dünya ve üzerindeki her şeyin üstündedir ve her şeye kafidir. Selametle.

Bir soru yada yanıt bırakın

Yorum yapark Hizmet Şartları and Privacy Policy. Kabul etmiş olursunuz