Mumsema

Münker ve Nekir Soruları

  • 05 Aralık 2021
  • 498 kez görüntülendi.
Münker ve Nekir Soruları
resmin alt tagı

Münker ve Nekir Soruları

Münker ve Nekir” adlı meleklerin sorusuna iman etmek farzdır. Sual, davet ümmetinden olan müminlere ve kâfirlere olacaktır.

Allah, kâmil müminin kalbini güçlü kılar. Meleklerin sualinden ve korkutucu olan şekillerinden korkmaz. Çünkü hadiste varid olduğuna göre bu melekler, siyah ve mavi renkte olup korkutucudurlar.

Meleklerin sualinden; çocuklar, şehitler ve Peygamberler müstesnadır. Çocuklardan maksat, buluğ çağına
varmadan ölenler, şehitten maksat ise savaşta şehit düşen kimselerdir.

İmâm Ebu Hanîfe şöyle buyuruyor:

Anlamı: “Münker ve Nekîr’in sorusu haktır ve kabirde gerçekleşecektir.”

Münker ve Nekir Ne Sorar

“Ölü defnedildikten sonra yanına, renkleri siyah ve mavi olan, birine “Münker”, diğerine “Nekîr” denilen iki melek gelir ve ölüye derler ki;“ Muhammed adındaki bu adam hakkında ne diyordun.” O kimse Peygamberimiz için dünyada iken ne söylüyorsa aynısını kabirde de söyleyecektir. Mümin olan der ki; “O, Allah’ın kulu ve Resulüdür.

Şehadet ederim ki, Allah’tan başka İlâh yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed O’nun
kulu ve Resulüdür.” Ona; “Böyle söyleyeceğini biliyorduk” derler. Daha sonra kabri aydınlanır ve 70 arşın uzunluğunda ve 70 arşın genişliğinde olur. Sonra ona; “Uyu” derler. Öyle rahat ve güzel bir şekilde uyur ki, damat gerdek gecesinden sonra ehlinden en sevdiği kişi tarafından nasıl rahat bir şekilde uyandırılıyorsa Kıyamet gününde aynı rahatlıkta ve mutlu bir şekilde hesaba kalkar.”

Konu ile ilgili bir sorunuz varsa yorum kısmına konu dışında bir sorunuz varsa dini soru sor kısmana yazabilirsiniz.

resmin alt tagı
Bu konu İlginizi Çekebilir ;  Hamile Kadının Duası Kabul Olur mu ?
resmin alt tagı
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
0
Tıkla Soru Sor Yada Yorum Yapx