
İftardan Sonra Mastürbasyon yapmak Oruca bir zara verir mi?
İftardan Sonra Mastürbasyon yapmak Oruca bir zara verir mi?
alilans
Öncelikle Hayırlı Ramazanlar , İftardan sonra rahatlama amacı ile mastürbasyon yapmak oruca bir zarar getirir mi Birde elimde olmadan Oruç iken 1 kere yapmıştım onun için kendimden çok utandım kazasını yapacağım o günün iftardan sonra da yaparsak kefaret orucu gerekir mi ? Cevaplarsanız sevinirim..
Cevap: İftardan Sonra Mastürbasyon yapmak Oruca bir zara verir mi?
musab
İftardan sonra mastürbasyon yapmanın oruçla alakası yoktur.Ama günah olan şey iftardan sonra da günahtır.
Cevap: İftardan Sonra Mastürbasyon yapmak Oruca bir zara verir mi?
alilans
Cevabınız için Teşekkürler bazı siteler de Ramazan ayında 2 kez yapılınca kefarete girer diyorlardı kafam karıştı o konuda bilginiz var mıdır acaba ?
Cevap: İftardan Sonra Mastürbasyon yapmak Oruca bir zara verir mi?
MertErtuğrul
İstimna(Mastürbasyon) Kur’an ve sünnetten delillerle haramdır.
İmam Şâfiî ve ona mutabık olan âlimler, elle boşalmanın haram olduğuna dâir şu âyeti delil olarak göstermişlerdir:
“Onlar ki iffetlerini (edep yerlerini, Allah’ın haram kıldığı zinâ, eşcinsellik ve her türlü fuhşiyattan) korurlar. Yalnız eşleri ve cariyeleri bunun dışındadır. (Bunlarla cinsel ilişkiye girmelerinden dolayı) kınanmış değillerdir.Şu halde kim, bu sınırın ötesine geçmek isterse, işte bunlar, haddi aşan kimselerdir!” (Mü’minûn Sûresi: 5-7).
Yani kısa ve öz istimna şiddetle yasaklanmıştır. Lakin hanefi ve maliki müctehidleri (alimleri) bir konuda eğer durum şuna dönüşürse o zaman vaciptir demektedirler.” Eğer kişi mastürbasyon yapmaksızın zinadan korunulamayacağına kanaat hasıl olursa yapılması vacip olur.” demektedirler. Çünkü iki şerden daha az zararlı olanın tercihi İslami bir kuraldır.
ALLAH (celle celaluhu) şöyle buyuruyor:
Evlenmeye imkân bulamayanlar, Allah, fazlından onların ihtiyacını giderinceye (lütfü ile zenginleştirene) kadar, iffetli kalsınlar. (en-Nûr, 24/33)
Yani, Cenâb-ı Allah kendilerini fazlıyla zengin kılıp, meşru evlenme yollarını onlara kolaylaştırıncaya kadar; şehveti frenleme hususunda sabretsinler. Günahı her ne kadar zinadan daha az da olsa mastürbasyon, yine de Kitap ve Sünnet’le haram kılınmıştır. Bunun günahı zinanınkinden daha azdır. Ama günahlar asla gözde küçük görünmemeli,mastürbasyon büyük günahlardan biridir. Oruçluylen istimna yapmak günü gününe 1 gün kaza gerektirir.
musab
O şöyle oluyor;aynı Ramazanda 2 kere yapmak kefaret gerektirir.Birisi iftardan sonra olursa gerekmez.Bu görüş Reddül Muhtar da geçmekte;fakat herhangi bir ayet-ya da hadise dayanmamakta.Ramazan ayına hürmeten bu ictihad yapılmıştır.
alilans
Teşekkür ederim Kardesim cevabın icin..
İftardan sonra bosalma, iftardan sonra boşalma, ramazanda iftardan sonra mastür günahmı
Bir soru yada yanıt bırakın