Mumsema

Gusülden Sonra Kadından Meni Gelirse Tekrar Gusletmek Gerekir Mi

  • 08 Mayıs 2021
  • 3.067 kez görüntülendi.
Gusülden Sonra Kadından Meni Gelirse Tekrar Gusletmek Gerekir Mi
resmin alt tagı

Gusülden Sonra Kadından Meni Gelirse Tekrar Gusletmek Gerekir Mi

Kayıtsız Üye
Selam,gusül Almadan önce Biraz Bekliyorum,idrarımı Da Yapıyorum Fakat Banyodan Yani Gusülden Sonra Biraz Hareket Ettikten Sonra Tekrar Meni Geliyor Bayağı Bildiğimiz Kokulu Meni Akıntı Falan Değil,çok Tereddüt Ediyorum Lütfen Cevaplar Mısınız Ancak Sağlam Kaynak Olursa Sevinirim.


Yanıt: Gusülden Sonra Kadından Meni Gelirse Tekrar Gusletmek Gerekir Mi

Desert Rose
Ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeşim.
gusülden sonra kadından meni gelirse tekrar gusletmek gerekmiyor
Namaz abdestiniz bozulduğundan sadece Namaz abdesti almanız gerekir.


Cevap: Gusülden Sonra Kadından Meni Gelirse Tekrar Gusletmek Gerekir Mi

Hoca
Gusülden sonra meni gelirse, gusül abdestini yeniden almak gerekir mi?

İhtilam olan veya cinsel ilişkide bulunan bir kimse, idrarını yapmadan veya çokça yürümeden veya yatıp uyumadan yıkansa da, sonra kendisinden meninin arta kalan kısmı çıkacak olsa, ikinci kez yıkanması gerekir.

Fakat idrarını yaptıktan veya epeyce yürüdükten veya uyuduktan sonra şehvetsiz olarak gelecek meni guslü gerektirmez. Çünkü bu durumda o meni, yerinden, şehvet olmaksızın ayrılmış bulunur. Yine bir kadından, yıkandıktan sonra, kocasının menisi çıkacak olsa, tekrar gusletmesi gerekmez.


kadin ilişkiden sonra abdest aldiktan sonra akinti gelmesi

NuN
Gusülden sonra kadından veya erkekten meni gelirse, bakılır; Gusülden önce idrar yapmış veya az yürümüşse, çıkan akıntı yani meni cünüp yapmaz.


Kayıtsız Üye
bir kadından yıkandıktan sonra kocasının menisi çıkacak olsa gusül bozulur mu
Ben bayanim iliskiye girdikten sonra gusül abdeti aliyorum sonra sperm geri cikiyo gusül gerekirmi


arifselim
Bir bayandan ilişkiden ve gusül abdesti aldıktan sonra eşinin menisi çıkarsa bu guslü gerektirmez cünüp etmez.


Kayıtsız Üye
Eşimle ilişki sonra gusül aldım oruc icin niyet getirdim sabah kalktığımda biraz meni geldi orucum bozuldu mu


arifselim
İmsak vakti girmeden ilişkiye girmek orucu etkilemez. Meni kesildikten sonra gusül almak gerekir. Eğer yeterince bir zaman geçmişse ve daha sonra meni görülmüşse bu tekrar guslü gerektirmez.

İmsak girdikten sonra gelen meni artık orucunu bozmaz orucun geçerlidir.

resmin alt tagı

Kayıtsız Üye
Ben mast yaptım aradan 1 saat sonra falan abdest aldım 40 dan daha fazla evin içinde adım attım tuvaletede gittim ama meniyi dısarı çıkartamadım daha fazla brklemeye dayanamayıp abdestimi aldım çıktıktan sonra bir kere daha tualetimi yaptımmı yapmadımmı hatırlamıyorum ama aradan bir kaç saat sonra tualete gittigimde vajinamın içinde meni vardı şimdi tekrar gusül abdesti almalımıyım


arifselim
Bu kadar bir süre geçmesi yeterlidir. Kadının menisi geri gidebilir, geç çıkabilir yada hiç çıkmayabilir. Artık bu durumda aldığın guslün yeterlidir tekrar gusle gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Merhaba bekar bir bayan olduğum icin dün kendi kendimi tatmin ettim sonra uyudum uyandıktan sonra bir süre bekledim 1 saatin üstünde kücük tualetimi yaptım gelen meniyi görünen kısmını çıkarttım yikadım özel bolgemi evin içinde 40 ın ustunde adım attım sonra gusül abdestimi aldım aradan biraz zaman sonra kücuk tualetimi yaptım pamuk koymustum herhangi bir sey yoktu aradan belirli bir zaman sonra tekrar kucük tualetimi yapmak icin girdim kontrol etmek icin vajinama baktiğımda uzunlamasina sünücü olarak menimidir artık bilmiyorum ki meni olması lazım bir miktar o vardı onu cıkarttım şimdi ne yapmam gerekiyor tekrar gusül abdesti almalımıyım bu konuda cok takıntılıyım ne yapmam gerekiyor gusül abdesti alırkende zorlanıyorum lutfen acil cevap yazarmisiniz tekrar gusül abdesti almam gerekiyormu bu gelen meni icin yoksa gerekmiyormu?birde abdest alirken vajianın içi yıkanırmı yoksa yüzeyselmi yıkanir?

Bu konu İlginizi Çekebilir ;  Meni nasıl Anlaşılır?

@hmet
< sünücü olarak menimidir artık bilmiyorum >
Uzun zaman geçmiş, idrar yapmışsınız, yürümüşsünüz artık meni kalması mümkün değil, Meni kalmışsa bile yani son gördüğünüz meni olsa bile gusül gerektirmez


Kayıtsız Üye
Benimde bir sorum olcaktı bayanım ben hic bir sey yapmadığım halde meni gibi bir seyler geliyor bendende ve bu benim psikolojimi çok etkiliyor bu yuzden sürekli gusül abdesti almaktan yoruldum bu gun sadece duş alıp cıkacaktım ama kücük tualetimi yaparken yapıs yapıs sıvı burdan ogrendiklerimize göre mezi diye dusunuyorum ama baya yoğun olarak geldigi icin acaba menimi diye tereddut edip vesveseye kapilarak gusül abdesti alayım dedim saat biraz geç olduğu icin oyalanmamak icin kulağımdaki küpe deliklerine açılsın diye küpe takıp çıkartmadım zaten dünde gusül abdesti almıstım birde hemen çıkayım banyodan diye o yapıs yapıs olayı gordukten sonra direk banyoya girdim 40 adım atmadım 🙁 ama küçük tualetimi yaptım gusulden sonra tekrar tualete gittiğimde bir sey yoktu ama ikinci kez gittiğimde bu sefer vajinamın icinde meni gibi sarımsı beyazımsı bayanlardan çıkan sperm gibi bir sey vardı abdest almadan once 40 adım atmadım yapıs yapıs olayı gorur gormez aceleden yazdığım gibi hemen banyoya girip abdestimi aldim ama abdestimden once küçük tualetimi yapmıstım fakat hiç beklemeden abdestimi aldığim icin icim huzursuz şu an bu dediklerime göre ne yapmam gerekiyor tekrar gusül almalımıyım?


ACİLSERVİS
Meziden dolayı gusül alınmaz. İdrarla aynı sayılır.


Kayıtsız Üye
Merhaba lar ben eşimle iliskileye giriyorum sonra hemen banyoya giriyorum çünkü çocuğum var uyabirsa ona cunup bakmak istemiyorum banyoya girmeden tuvaletini yapiorum ve guzelce yikiuorum ama saçımı kurutup guyinirken bazen sperm akıyor tekrar güsül gerekir mi bu beni cok rahatsız ediyor


mum
Hanefi mezhebine göre banyoya girilmeden önce idrar yapılmalı veya 40 adım yürümelidir.
Bunlar yapılırsa sperm/meni de aksa tekrar gusül gerekmez.
Şafii mezhebinde hiç gerekmiyor adım atma ve idrar şartı yoktur


Kayıtsız Üye
Bekar bir bayanım kendi kendimi tatmin ettim yarım saati geçkin bir süre sonra dar bir alanda 50 adımı geçik adım attım küçük tualetimide yaptım banyoya girmeden önce kücük tualetimi yaptıktan sonra yoğun sekilde meni geldi yıkadım baya özel bölgemi sonra banyoya girip gusül abdesti aldım saatler sonra küçük tualetimi yaptıktan sonra peçeteyle özel bölgemi silecekken sünücü baya uzun meni dısarı cıkmıs şekilde özel bölgemde sallanır sekildeyi sonra ara ara küçük tualetimi yaparken bu sefer daha az miktarda peceteyle silerken hafif sarimsi bi seyler geldi şimdi ben tekrar gusül abdesti almalımıyım gusül abdesti alırken surekli vesvese yapıyorum bu yuzden psikolojim bozulma noktasına geldi bir turlu vesveselerden kurtulamıyorum kurtulmak için ne yapmam gerekiyor ve şimdi tekrar gusül abdesti almam gerekiyormu?

Bu konu İlginizi Çekebilir ;  Kabir Hayatı Nedir, Nasıldır Ve Neler Yaşanır ?

mum
Yürüyüp idrarını yaptıktan sonra gusül alan kişi meni çıksa bile tekrar gusül alması gerekmez.
Vesvese tedavisi için nureddin yıldız hocanın şeytan salıncağı adlı sohbeti isleyin


Hjkl
Kadınlar eşiyle beraber olduktan sonra 40 adım atmasımı mı gerekir yoksa tuvalete gitmek yeterlimi bide asıl soru şu gusülsüz abdest aldıktan sonra eşinin kalanı çıkıyo ya daha sonradan peki bu abdesti bozuyomu normal abdesti.
Sonrasında ben tam ben namaza duruyorum hareketten dolayı sanırım bişiler dökülüyo tekrardan işte bu namazı yada abdesti bozar mı


arifselim
Kadın olsun erkek olsun 40 adım yürümesi şarttır diye bir kaide yoktur. Yürümekten kasıt o geri kalan akıntının kesilmesini sağlamak içindir. Eğer akıntı kesilmişse yürümeye de beklemeye de hatta idrar yapmaya da gerek yoktur. Cinsel ilişkiden sonra kadın gusül abdesti alır ve eşinden kalan meni daha sonra çıkmaya devam ederse sadece namaz abdestini bozar.


Kayıtsız Üye
İlişkiden sonra kadının kendi menisi gelince tekrar gusül almalı kocasının menisi gelince almasına gerek yok diyor kitaplar. Ben hanefiyim. ilişki sonrası idrar yapıyorum evin içinde biraz yürüyorum. Ne kadar da beklesem gusülden sonra geri gelen sıvı oluyor ama ben benimki mi eşiminki mi anlayamıyorum. Normalde kadınlarda olağan akıntı var bu yüzden kadının menisi nasıldır bilemiyorum. Erkeğin menisi gibi mi kokar bilmediğim için tekrar gusül almalı mıyım? Yoksa bu fetva (kadının kendi menisi çıkarsa gusül almalı) idrara çıkmadan yürümeden gusül alan kadınlar için mi geçerli?


arifselim
Erkek ile kadının menisi birbirine hiç benzemez. Erkeğin menisi beyaz, yoğun ve kokar. Kadının menisi ise genellikle açık sarıdır. İlişkiden sonra şehvet kesildikten sonra daha sonra akan meniden dolayı gusül gerekmez. Yani gusül aldıktan sonra şehvetle çıkmayan meniden dolayı cünüp olunmaz. Bu hanefilere göredir.


Kayıtsız Üye
Kadından eşinin speeminin akması guslu bozmuyor peki normal abdesti bozar namaza engel midir namaz esnasında gelse tekrar mı kılacağız hiçbir yerde bu konuda açıklama bulamıyoruz neden bu konular yazılıp paylaşılmıyor


Omer Faruk
Gusül ile namaz arasında süre uzun ve bu arada gelmişse, abdestiniz bozulur ve tekrar abdest alır kılarsınız. Namaz esnasında aksa bile namaz geçerlidir. Namazınızı tekrarlamanıza gerek yok. Ancak daha sonraki vakit için tekrar abdest almalısınız. Eğer gusülden hemen sonra namaz kıldıysanız ve namaz esnasında meninin geldiğini hissettiyseniz yine namazınızı tekrar etmenize gerek yoktur. Yalnızca gelecek vakit için yeniden abdest alırsınız.

Bu konu İlginizi Çekebilir ;  Erkeğin avret yeri neresidir ?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm uykumdan uyandığımda rüyalandım avret yerimden meni akıyordu ve akşam namazına 15 dk vardı ilk meninin gitmesi için lavobaya girdim mayomu giydim ve direk havuza koştum avret yemi yıkadım ama mayoma damlamış biraz ağzıma ve burnuma 3 kere su verdim havuza atladım (niyet ederek) her yermi yıkadım çıktım üstüme ve altıma havlu serdim üstüm yanımda yoktu hemen bir bez parçasını serdim kıbleye doğru ve namazımı kıldım tekrar etmem gereklimi namazdan sonra ezan okundu


Omer Faruk
Sonradan gelen meni için abdest gerekir, gusül değil… Gusülden sonra bu şekilde kılınmış namazı tekrara gerek yoktur. Bir sonraki vakit için yeniden “abdest” alınmalı…


Zuzu
Kadın kendi kendine boşalırsa hemen gusül alır ve guslün bitmesine yakın meni gelirse ve yıkandıktan 1 saat sonra da meni gelirse ne yapmalı gusül gerekir mi?


Kayıtsız Üye
Tekrar meni gelirse tekrar yıkanırsın.


Kayıtsız Üye
Hocam gusül abdesti almadan önce ben yürüyüş VS. Bişey yapmıyordum eşimle ilişkiden sonra hemen duş alıyordum banyodan sonra tuvalete gittiğimde yapışkan bişey vardı meni mi tam bilmiyorum emin olamadım namazımı kıldım gusülüm geçersiz mi oldu hep bu şekil gusül alıyordum daha önceki gusül lerim geçersiz mi


ACİLSERVİS
Yürüyüş veya idrarını yapmadan gusül alır ve sonrasında meni gelirse hem guslü hem gusülden sonra kıldığın namazı tekrar kılman gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm bende az önce eşimle birlikte oldum birlikte olduktan sonra beraber yatıp dinlendik ama ara ara ben tatmin oldum ama uzandık neyse eşim banyoya girdi ben o arada kalkamadım yattım biraz sonra banyoya girdim idrarı meni iyice çıksın diye 2 defa yapmaya gayret ettim ıkındım eşim kondom kullanmıştı zaten kendi menim aktı sonra yıkanırken geri gelen olur belki diye banyoda raz adım attım hareket ettim felan bulundığym ywrde attım attım zaten gusül almam biraz uzun sürüyor ve çok vesveseliyim güzelce yıkandım tam güsul alcam 3 kere felan terarladım bir akıntı hissettim sanki geri aşağo bölgemi yıkadım ama yine abdest alırken yine aynısı gibi hissettim vesvesedir diye aldırmadım yoksa banyodan çıkamayacaktım.abdestimi aldım yemek yedim raz haret ettim derken yatmadan tubaöete gireyim dedim gece sıkışmayayım tuvaletimi tam yaptım ellerimi yıkarken akıntı hissettim çamaşıra akmadı ama silince biraz koyumsu sarı saydamımsı br akıntı geldi biraz kıvamlı şu an tekrar abdest almak istemiyorum açıkçası zaten 1.5 2 saat sürüyor.


gusulden sonra kadından sperm gelmesi, gusülden sonra kadından gelen sperm, gusül abdesti aldıktan sonra kadından sperm gelmesi

resmin alt tagı
Bildir
guest

2 Yorum
Eski
Yeni En Çok Oylanan
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Muhlise

Selemün aleyküm ben ilişkiye girdikten sonra uyuyorum sonra yıkanıyorum ama tekrardan meni akıyo ama bayağa kokulu bir meni akıyo tekrar banyo yapmama gerek varmı lütfen… Daha Fazlası »

hacibayram

akan sıvı meni ise evet kesinlikle yıkanmanız gerekir

2
0
Tıkla Soru Sor Yada Yorum Yapx