Kabir Azabı Hakkında Bilgi
Kabir Azabı Hakkında Bilgi
Kabir Azabı Hakkında Bilgi, Kabir Azabı Var mıdır ?,Kabir Azabı, Kabirde hayat var mı ?, Ölümden sonraki hayat
Kabir Azabı Var mı ?
“Kabir azabına” iman etmek farzdır. Mükellef olan kâfir, tövbe etmeden, yani Kelime-i Şehadeti getirmeden ölürse, kabirde azap çekecektir. Kabir azabı olarak; günün başlangıcında ve sonunda olmak üzere günde iki defa Cehennemde azap göreceği yerin gösterilmesi, kabrin, kişinin üzerine daraltılıp kaburga kemiklerinin birbirine geçecek şekilde sıkıştırılması; ayrıca Münker ve Nekir denen iki meleğin kabirdeki insana demirden bir balyoz ile iki kulağı arasına vurmaları ve bunlardan başka azapların olduğu rivayet edilmiştir.
Bazı Müslümanlar, günahlarından tövbe etmeden ölürlerse kabirlerinde kâfirlerin gördüğü azaptan daha az bir azap göreceklerdir. Kabrin vahşetinden ve karanlığından korkmaları gibi. Her kim kabir azabını inkâr ederse kâfir olur. Çünkü kabir azabının var olduğuna dair delil olan ayet ve hadislere muhalif olmuş olur.
Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
Anlamı: “Onlar kabirlerinde sabah akşam ateşe sunulacaklar. Kıyamet koptuğu günde Firavunu ve âlîni, yani ona tabi olanları azabın en çetinine sokun denir.” (Ğâfir (El-Mü’min) 46)
Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifte şöyle buyuruyor:
Anlamı: “Kul, mezara konulduktan sonra kendisini defneden cemaat mezardan ayrılırken onların ayak seslerini duyar. Daha sonra iki melek gelip kabirdeki kişiyi oturtup sorarlar: “Muhammed adındaki bu adam hakkında
ne diyordun?”
Mümîn olan kabir ehli der ki: “Şehadet ederim ki O, Allah’ın kulu ve Resulüdür.” Ona; “Cehennemdeki yerine bak, Allah sana Cennette bir yerle değiştirmiştir” derler. Kul iki yeri de görür. Kâfir veya münafık ise
Peygamberimiz için sorulan soruya cevap olarak der ki: “Bilmiyorum, insanlar onun hakkında ne söylüyorlarsa bende aynısını söylüyordum.” Ona; “Muhakkak ki bilmiyorsun” derler. Bu sorgulamadan sonra iki kulağı arasına balyozla vurulur. Öyle bir bağırır ki, insanlar ve cinler hariç oradakiler atılan bu çığlığı duyarlar.”
Konu ile ilgili bir sorunuz varsa yorum kısmına konu dışında bir sorunuz varsa dini soru sor kısmana yazabilirsiniz.
Allah razı olsun sizden çok teşekkür ederim açıklık getirdiniz bu konuya
Allah sizden de razı olsun ecmain inseallah
Mümin 46 kabir azabı ile ilgili değil
Diyanetten bakınız lütfen bir hatanız var. linkten bakın ayet meal ve en altta tefsiri var ben birazını kopyaladım gerisini merak eden varsa baksın. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/M%C3%BC'min-suresi/4178/45-46-ayet-tefsiri Tefsirlerin… Daha Fazlası »