Mumsema

Ben kapanmak istiyorum ancak okulum var, yazın kapansam olur mu?

  • 18 Kasım 2022
  • 589 kez görüntülendi.
Ben kapanmak istiyorum ancak okulum var, yazın kapansam olur mu?
resmin alt tagı

Misafir: Sual: sa ya ben kapnmak istiyorum ama şuan okulum olduğu için kapanamıyorum yazın kapansam sonra okul olduğunda çalışsam bu günah olur mu cevap veririseniz sevinirim ?


Mumsema:

ve aleykumusselam ve rahmetullahi ve bereketuh

Değerli din kardeşim, bacım ;
Baş örtüsü takmamanın günahı, Bizi yaratan Rabbimizin emirlerine karşı gelmek ne kadar büyük bir günah ise, bir kadının başını örtmemesi de o kadar büyük bir günahtır!

Şüphesiz Yüce Allah (Azze ve Celle) konuyla alakalı şöyle buyurmaktadır

“Mü’min kadınlara da söyle gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Kendiliğinden görünenler dışında ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar…”
Nur: 31
Diyelim ki bir bayan bazen başını örtüyor, bazen açıyor. Kıyamet gününde Allah (Azze ve Celle)’nin huzurunda nasıl cevap verecek!?
Ey Müslüman bayanlar! Şu üç günlük dünyada nefsinize uyupta ahiretinizi yıkmayın! Baş örtüsü o kadar önemli ki Cennette de kadının baş örtüsü vardır.
Enes bin Malik (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
“Sabahleyin veya akşamleyin -herhangi bir zamanda- Allah yolunda yapılan bir yürüyüş hiç şüphesiz dünyâdan ve dünyâdaki şeylerin hepsinden hayırlıdır. Ve elbette cennette herhangi birinizin yayının arası kadar veya ayağın –basıldığı- yer kadar bir mevki dünyâdan ve dünyâdaki her şeyden hayırlıdır. Şayet cennet ehli kadınlardan bir kadın Arz’a çıkmış olsaydı, muhakkak yer ile gök arasını aydınlatır ve ikisi arasını güzel bir koku doldururdu. Ve elbet o kadının nasîfi, -yani baş örtüsü- (bk. İbn Hacer, ilgili hadisin şerhi) dünyâdan ve dünyâdaki her şeyden hayırlıdır.”(Buharî, Rikak, 51).
Buhari: 6467

O’nun Emirleriyle Kal

Bu konu İlginizi Çekebilir ;  İstemeden İçinden Allah'a Küfür Etmek
resmin alt tagı
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
0
Tıkla Soru Sor Yada Yorum Yapx