Sünneti Beğenmemek küfür müdür?

Sünneti beğenmemek küfür müdür?
Mesela bir insan bir insana,hurma yemek sünnet olduğu için hurma uzatsa ve diğeri tadı hoşuna gitmediği için (aşağılama,inkar etme küçük düşürme olmadan) hurma sevmiyorum bu yüzden yemiyorum dese ve almasa sonuçta Peygamber Efendimiz(S.A.V)in sünneti bunu (sünnet olduğu için değil)beğenmemiş olduğu için küfre düşer mi? Bu tarz bir beğenmeme küfre düşürür mü?
Hacıbayram: Hurma sevmiyorsanız yemek zorunda değilsiniz yani bir şeyi sünnet diye yapmak zorunda değilsiniz çünkü sünnet nedir ? Sünnet peygamber efendimizin yaptığı bazı şeyleri ve bir Müslamanın yaparsa sevabı olan ama yapmasa günahı olmayan ( sakıncası olmayan ) bir durumdur. Zaten siz küçümsemediniz inkar etmediniz sünnet olduğuna dair yani bunda hiç bir sakınca yoktur. Siz hurmayı sevmiyorsunuz yada o anda canınız çekmiyor yemek zorunda değilsiniz güzel kardeşim.
Bunun dışında şöyle bir konuya değinmek isterim sevgili kardeşim Allah senden razı olsun on çok güzel bir konuya değindin. Eğer bir insan sünneti sünnet olduğunu bile bile küçümserse yada dalga geçerse küfre düşer. Çünkü sünnet peygamberden gelme bir şeydir ve sünnet ile dalga geçen Peygamber ve getirdiği ile dalga geçmiş olur. Ama şurası çok önemli sünnet olduğunu bile bile bunu yaparsa kafir olur.
Zeynel: Zaten peygamberle dalga geçen ve onun getirdiği ile daga geçen kafirdir çok güzel açıkladın hacıbayram hocam
Yasin: Güzel bir konu olmuş Rabbim razı olsun paylaşan dan da cevap verenden de
Mevlana: Herkezin yüreğine sağlık
Konu ile ilgili sorunuz veya bir yorumunuz varsa aşağıya yorum kısmına. Konu dışından sorunuz varsa Mumsema Dini soru sor kısmına veya Mumsema Dini Soru Sor Cevap Al kısmında da sorularınızı sorabilirsiniz.
Allah razı olsun herkezten