|
| | #1 |
| | ![]() Bu Mesaj Size Mumsema islam Arsivi araciligi ile, Sayin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tarafindan gönderilmistir![]() -------------------------------- anlatacagım konu hakkında bırcok sey okudum ama tatmın olmadım kafam karıstı ben kız arkadasımla ailemizin haberi olmadan dini nikah yapmak istiyorum kendi ailemın ıznını uygun gormuyorum ailemle aram bozuk kız arkadasım şafi ben hanefi ıkı farklı mezheb arasında nasıl nıkah olur vede mezhep değiişikliği diye birsey varmı yani şafi hanefi olabilirmii kendi aramızda şahitler huzurunda nıkah yapmak istiyorum ne kadar dogru acaba yapılsa da zararı nedır? ıkımızın fıkırleri ve mızacları aynı uyusuyor bunu soylemekde fayda vardır sanırım imam olmadan kendi arasında dını nıkah yapılabilirmiş ne kadar dogru mezhep farklılığı varmı Yazmak ıstedıklerım cok ama bunlara cvp verırsenız cok sevinirimALLAH (CC) daima yanınızda olsun saygılar-------------------------------- Bu işin uygunsuzluğunu eminim sizde biliyorsunuz Aile olmadan yani kızın babası izin vermeden nikah olmaz velinin hazır olması nikahın şartıdır![]() birde bir soru sorayım: Gizli nikahı yapmaya çalışmanızın nedeni nedir?
|
| |
| | #2 |
| Administrator ![]() | ![]() [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
|
| |
| | #3 |
| Üye | ![]() İlk başta insan bu benim hayatım kararı ben veririm diyor Aileler anlamıyor izin vermiyor deniyor Ama şimdiye kadar bu şekilde yapılan nikahların çoğunun sonradan sorun olduğunu gördüm Nikah gizli olmaz Peygamber efendimiz nikahınızı ilan edin buyuruyor Yani saklı gizli olunca mutlaka bir arıza çıkıyor En iyisi ailelerin rızasının alınması Şunu da unutmamak gerekir ki hiç bir anne baba çocuğunun mutsuz olmasını istemez Orta bir yol mutlaka bulunur Selametle![]()
|
| |
| | #4 | |||||||||||||||||||
| Administrator ![]() | ![]()
![]()
| |||||||||||||||||||
| |
| | #5 |
| Devamlı Üye ![]() | ![]() gizli olacaksa nikahın önemi nerede kalırki ?
|
| |
| | #6 |
| DeLi MoLLa | ![]() Ben de dün bununla alakalı bir konu paylaşmıştım Müsadenizle onun linkini de vermek istiyorum:Tıkla => [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayın...] vesselam ![]() ![]() ![]()
|
| |
| | #7 |
| Üye | ![]() Allah razı olsun bir sohbette dinlemiştim Nikahın asıl gayesi Allah'ın emri oluşu yani harama yaklaşmamak nikah olma sebebi ise yani düğün başkalarının duyması ve artık o kişinin başkaları tarafından taleb edilmemesi yani hiç evli birini isteyen birilerini gördünüz mü ? Kardeşim gizli nikah diye birşey yoktur sadece vicdanınızı rahatlatmaksa gayeniz üzgünüm ama Rabbimin buna izni yok![]()
|
| |
![]() |
| Tags: ailelerin, arkadasimla, haberi, istiyorum, kiz, nikah, olmadan, yapmak, yapmaliyim |
| Konu Araçları | |
| |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cvp | son Mesaj |
| Radyoda vaaz: arkadaşımla radyoda program yapmaya çağrıldık neler yapabiliriz | teolog | Sizden gelen sorular | 5 | 09-24-2008 05:42 AM |
| Bir kızın anne ve babanın rızası olmadan bir erkekle nikah kıyması doğru mudur? | ßaran | Ahlak / iyi ve kötü ahlaki soru ve cevapları | 2 | 08-30-2008 15:44 PM |
| bırını cok sevıyorum onu dusunmekten baska bırsey yapmak gelmıyor bazen ne yapmalıyım | mum | Sizden gelen sorular | 15 | 08-19-2008 23:13 PM |
| Gıybetten Uzak Durmak Için Ne Yapmalıyım? | nura | Sizden gelen sorular | 5 | 07-28-2008 17:34 PM |
| Ailelerin Onay Vermediği Evlilikler Kısa Ömürlü Oluyor | İnşirah | İslamda Aile | 0 | 01-30-2008 17:56 PM |