![]() |
| | Konu Araçları |
| | #15 |
| | ![]() Kaza namazlarina niyetinizden dolayi sizi tebrik etmek isterim Rabbim muvaffak kilsin![]() ![]() ![]() Öncelikle sunun belirtilmesinde faide mülahaza ediyorum Mezheb'de Imam Safii'yi (rahimehullah) taklid eden bir mükellefin sünnetlerle istigal etmesi dogru degildir Bunun disinda bir amelde iki niyet olamayacagina göre sünnete baslayip kaza adina niyet edilmesi uygun degildir Yapmis oldugunuz amelin ismini net olarak ortaya koymalisiniz Yani sabah namazinin sünnetini kilarken gecmis sabah namazinin farzina niyet eylemelisiniz Zira Safii mezhebini taklid eden bir mükellef kazalari varken nafilelerle ugrasmaz![]() ![]() ![]() Niyet konusunda ise farkli görüsler olmakla beraber en uygun görüs, mükellefin üzerine terettüp eden farzlarin öncelik ve sonralik noktasina dikkat etmesidir Yani gecmisde üzerimize farz olup terk ettiklerimiz bize öncelikli olarak görev oldugu icin, onlardan baslamak da yarar vardir![]() ![]() Yani niyetimizi yaparken " niyet ettim en son sabah namazina" kaydi ile yapilmasinda yarar vardir![]() ![]() ![]() Bir diger tavsiyemiz de sudur Kendinize bir cizelge hazirlayiniz Örnegin; Bes yillik kaza namaziniz var Günlerini bir tablo cizelgesi seklinde bir kagida dökünüz Vakitleri yaziniz ve kildiginiz namazlara bir carpi atiniz Bu sayede kilmis olduklarinizi " acaba" tereddüdünde kalmadan halletmis olursunuz![]() ![]() ![]() selam ve hürmetlerimle ![]() ![]() ![]()
|
| |
| İstediğini Bulamadıysanız Üye Olmadan
BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz. |
| | #16 |
| | ![]() Hocam Allah razı olsun cevabınız için Aydınlatıcı oldu gibi O zaman ben bundan sonra vakit namazlarımın sünnetini kılarken niyet ettim Allah rızası için o vaktin geçmiş kaza namazını kılmaya diye niyet edecem inşallah Yanlış anlamadım değilmi hocam Birde başka bir sorum olacaktı Yatsı namazında kılınan Vitr Vacib namazıda şu anda bize farz olmuyor onudamı kaza namazı niyetine kılmam gerekiyor öylemi hocam? Bu 2 konuda aydınlatırsanız inşallah Kıyamet günü sizde aydınlanırsınız![]()
|
| |
| | #17 |
| | ![]() Safii mezhebinde, biliyorsunuz Vacib denilen hüküm yoktur dolayisiyla Vitir namazinin kazasi da sözkonusu degildir Vacip kabul edilmedigine göre Vitir namazinin kazasi da gerekmedigi gibi, gecirilmis olan namazlarda kaza edilmiyor![]() ![]() ![]() Ancak, "ben yatsi namazinin edasi ile birlikte onu da eda ederek degerlendirmek istiyorum" derseniz, en son kilamadiginiz aksam namazi niyetine kilmaniz elbette guzeldir ![]() ![]() ![]() Dikkat edilmesi gereken diger husus ise; ibadetlerimizde öncelik sonralik hususudur Yani kaza namazlarimizda dahi siralamayi gözetmek, pespese kilmak elbette fazilet acisindan tercih edilen davranistir![]() ![]() Bu sayede karistirma olasiligi da aza indirgenmis olur, insaAllah![]() ![]() ![]() selam ve hürmetlerimle ![]() ![]() ![]()
|
| |
| | #18 | ||||
| | ![]() Alıntı:
Alıntı:
cevap gayet güzel ama niyet konusunda "ilk veya son kılmadığım namaza" diye niyet sadece hanefi mezhebinde var biliyorum![]() şafii mezhebinde arapça olarak, minhac, muğnilmuhtac, envar ve ianetuttalibin ![]() ![]() ve türkçe terceme edilmiş şafii ilmihalleri var ama hiçbirinde bu şekilde niyeti bulmadım![]() izah edersen sevinirim kardeş ![]() Alıntı:
Alıntı:
| ||||
| |
| | #19 |
| | ![]() peki hocam kaza namazlarını kılmak için bula bula sünnetin vakitlerimi bulmuş başka boş vakit bulamamışmıdır hemde sünnetlere eksik olan namazları tamamladığını biliyorum allah razı olsun
|
| |
| | #20 |
| | ![]() AMA KAZALARI KILDIĞIMIZ SÜRECE SÜNNETLERİ KAÇIRIRIZ ![]() ![]() SÜNNETLERDE EFENDİMİZİN ŞEFAATİNE BİZİ NAİL EDER
|
| |
| | #21 |
| | ![]() BAZEN OKULDA NAMAZLARIMI ACELECE KILIYORUM O ZAMAN KAZALARI VE SÜNNETLERİ KILAMIYORUM SADECE FARZI KILYORUM OLUR MU?
|
| |
![]() |
| Tags: farz, mezhebi, namazi, safii, sorusu |
| Konu Araçları | |
| |