|
| | #15 |
| | ![]() Allah razi olsun
|
| |
| | #16 |
| Üye ![]() | ![]() Güzel bi konu olmus ellerinize saglik ![]() ![]() Bu konu hakkinda bende daha cok bilgi sahibi olmak isterdim !!! Mesela büyük alimlerimiz ne diyor bu konu hakkinda !!!
|
| |
| | #17 |
| Üye ![]() | ![]() allah razı olsun
|
| |
| | #18 |
| DeLi MoLLa | ![]() Peygamberimize(sas) gayb ile ilgili haberler sorulunca, "Bu konuyda, sorulanın bilgisi sorandan üstün değildir " vb cevaplar vermiştir Kıyametin ne zaman kopacağı sorusuna Rasulullah'ın bir defasında verdiği cevap şu idi:"Sen onun için ne hazırladın?" [(Müslim 10/607)] Kıyamete ya da ölüme hazır mıyız ki, Mehdi'yi sorguluyoruz? Geçmiş zamanlarda kendisinin Mehdî olduğunu iddia edip, önderlik yapanların varlığını unutmamak gerekiyor Onlardan günümüze yıllar hatta yüzyıllar geçti ve onlar da ölüp gitti![]() ![]() ![]() Ancak, bilinen birşey var ki, o da Mehdi geldiğinde, hakiki Müslümanların, hizbullahın ve Allah dostlarının bir köşede inzivada değil, cihad meydanlarında olacağıdır ![]() ![]() ![]() vesselam ![]() ![]() ![]()
Konu BiLaL HaTTaB tarafından (09-25-2008 Saat 15:30 PM ) değiştirilmiştir.. |
| |
| | #19 |
| Üye | ![]() selmu aleykum kardeşlerim ben şimdi size desemki hz mehdiyi gördüm bana inanmazssınız belkide allahtan ilk emrini alışını gördüm inanırmısınız öylesine özlüyorummki asrı saadet yıllarını görmemiş yaşamamış sadece kitaplardan okumama rağmen ve dursun ali erzincanlı nın şiirlerinden dinlememe rağmen ağlıyormusunuz bilmemki o güzel günleri dinledikçe işte mehdi resul seyyitlerin sonuncusu peygamber efendimizin göz bebeklerınden birtanesi torunlarından hüseyinin oğullarından ceddi hüseyin resulden gelen soyu ne mubarek bir insan dır ki o asrı saadetin kokusunu vericek bize allahın c c izni ile o peygamberin aynasıdır fakat bilmiyor oda bizim gibi mehdi olacağını günahkar bir beden ile geziyor taki allah c c ona görevini verene kadar kuranı kerim i kalbine verene kadar onun ilmi on alim in ilmine denktir ve komutandır ordusunun başında ve başındadır ashabının bu 3 özelliği buunan odur mehdi resuldur allah bizi ona nefer eylesin ve yardımcısı olsun yakındır güzel günler öncesinde sıkıntılı günler allahın bereketi tüm inananların üzerine olsun selmu aleykumHizbullahı Kınıyorum Allahın Adını Yanlış Tanıttığı Için Ve Islamı Insanlara Kötü Tanıttığı Için hadisi şerif haksız Yere Insan öldüren Tüm Insanlğı öldürmüş Gibidir kimki Bir Hayat Kurtarırsa Tüm Insanlığı Kurtarmış Gibidir ayeti Kerime sizinle Savaşanlarla Siz Allah Rızası Için Savaşın hiç Kimse Hiç Bir Insan allahın Yarattığı Canı Almaya Haksız Yere Almaya Yetkisi Yoktur Allaha şilk Koşmadıkça allah C c Onlara Doğru Yolu Mehdi Ile Vericektir Inşaalah allahın Rahmeti Inananların üzerine Olsun![]()
|
| |
| | #20 | |||||||||||||||||||
| DeLi MoLLa | ![]()
Evvela şunu belirteyim; orada bahsettiğim, Lübnan İslamî Direniş Örgütü Hizbullah değil, Kur'an'da da geçen ve Allah'ın askerleri, Allah'ın yandaşları anlamında olan "hizbullah" kelimesiydi![]() ![]() ![]() Bu açıklamadan sonra; Hizbullah'ı kınadığınızı söylemişsiniz; ama hangi hizbullahı? Türkiye'de bir ara ortaya çıkan ve birçok örgüt gibi devlet eliyle ortaya atıldığı aşikar olan hizbullah örgütünden bahsediyorsanız, eyvAllah ![]() ![]() Onlar bırakın Allah'ın hizb'i olmayı, hizbu'ş-şeytan olmaya daha layıktırlar![]() ![]() ![]() Ancak; kınadığınız, Lübnan İslamî Direnişinde etkin payı olan Hizbullah ise, kınamanızı kınıyorum Şiî bir oluşum olsa da, ümmetin izzetini korumadaki çabaları ve başarıları göz ardı edilemez Sünnî alim Yusuf el-Kardavî başta olmak üzere, birçokları, ümmetin Şiîleşmesine dikkat çekiyorlar Bunda Hizbullah direnişinin etkisi büyüktür Ne yapsın insanlar; bakıyorlar sünnî geçinenler uykuda, inzivada, dünyayı küffar yönetiyor, bizimkiler cemaat kavgasında O diyo ben fırka-i naciyeyim, öbürü diyor ben cennete götürürüm Dünyayı kimin yönettiği kimseyi ilgilendirmiyor Namazlarını eda edip, günlük virdlerini yaptılar mı, tamam![]() "Dünyayı sel basmış; ördeğin de çok umurunda" misali emr-i bi'l ma'ruf, cemaat propagandasına dönüşmüş; sünnet, hocasının yaptığı herşey olmuş Allah'a isyan almış başını gidiyor, insanımız Afrika'da okul açanlarla övünüyor Rabbimiz Kitab'ında diyor ya; "Her fırka, kendi lideri ile övünür" diye![]() Daha ne deseydi Rabbimiz diye düşünürüm her Kur'an okuduğumda, bu insanların uyanması için![]() ![]() ![]() Rabbim bizleri; Mehdî'den evvel, kıyameti ve mizanı düşünüp, Allah yolunda birşeyler yapmanın mücadele ve telaşı içerisinde olanlardan eylesin Sırat-ı müstagîm/dosdoğru yolunda, saflarımızı sımsıkı eylesin inşAllah![]() vesselam ![]() ![]() ![]()
| |||||||||||||||||||
| |
| | #21 |
| Devamlı Üye ![]() | ![]() açıklamalar için tesekkurler
|
| |
![]() |
| Tags: hayattami, mehdi, suan |
| Konu Araçları | |
| |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cvp | son Mesaj |
| Şuan ne dinliyorsun! | hüdanur18 | Anketler | 236 | 5 Gün önce 23:56 PM |
| Mehdi Said nursi mi? | İnşirah | Risale-i Nur | 3 | 10-28-2008 02:09 AM |
| Mehdi | mumsema | M-N | 5 | 08-26-2008 06:21 AM |
| hz.isa ve mehdi | efsane001 | Sohbet & Muhabbet | 1 | 04-23-2007 20:06 PM |