|
| | #15 |
| | ![]() Meleklerin seyrettiği namaz: Sabah namazı Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz? O halde sabah namazını kaçırmayın Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit Sabah namazını ne sıklıkla kılarsınız? Hiç kaçırmamaya mı dikkat edersiniz yoksa arada bir kılmaya mı çalışırsınız? Şayet gönlü ötelere açık kullardansanız harika, yok eğer dikkatli değilseniz sabah namazını kılma hususunda, gelin, nimetten faydalanma adına, beraberce Yüce kitabımıza kulak verelim: “Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar, belli vakitlerde namaz kıl, özellikle de sabah namazını Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur (şahit olurlar) (İsra Sûresi, 78) Acaba Rabbimiz sabah namazına neden bu kadar önem veriyor? Çünkü, kalbin ulvî olan her güzelliğe açık olduğu en huzurlu vakittir bu vakit Çünkü, başlanacak olan yoğun ve yeni bir güne hazırlanmanın en doğru ve bereketli olduğu vakittir bu vakit Çünkü tefekkür için en uygun vakittir bu vakit Farkına varabilenler için, cennet soluklarının, kalbin derinliklerine kadar nefeslendiği vakittir bu vakit İnsan bazen taltif görmek ister ya hani Yaptıklarının, sevdikleri tarafından görülmesini ister İşte Yüce Allah (cc), kullarına çok büyük bir taltif yapıyor ve o nurdan meleklerini, ibadetimize şahit tutuyor Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit Zikrediyorsunuz Rabbinizi, salatü selamlar gönderiyorsunuz Peygamberinize ve yine melekler yanınızda hazır ve şahit Gelin dostlar! Sabah namazlarını eğer kılıyorsanız, bu ayeti hatırlayarak, seher vakitlerini daha bir bilinçli idrak edelim Eğer ki, ihmal ediyorsanız, bugünden tezi yok, beynimizi ve kalbimizi ‘Sabah Namazı Vakti’ne ayarlayalım Sahi insan ömründe kaç kere sabah namazı kılar ki? Bu bilinmez belki; ama bilinen tek gerçek var ki, o vakitte Allah, meleklerini namaz kılan kulunun yanında hazır tutuyor Haydi kalkın kaçırılmaması gerekli olan sabah namazına ve hissedin o nurdan varlıkları, sağınızda yada solunuzdadır belki kim bilir, dikkatli davranın o halde![]() ![]() ![]()
|
| |
| | #16 |
| Moderatör ![]() | ![]() Meleklerin seyrettiği namaz: Sabah namazı ![]() Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz? O halde sabah namazını kaçırmayın Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit Sabah namazını ne sıklıkla kılarsınız? Hiç kaçırmamaya mı dikkat edersiniz yoksa arada bir kılmaya mı çalışırsınız? Şayet gönlü ötelere açık kullardansanız harika, yok eğer dikkatli değilseniz sabah namazını kılma hususunda, gelin, nimetten faydalanma adına, beraberce Yüce kitabımıza kulak verelim: “Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar, belli vakitlerde namaz kıl, özellikle de sabah namazını Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur (şahit olurlar) (İsra Sûresi, 78) Acaba Rabbimiz sabah namazına neden bu kadar önem veriyor? Çünkü, kalbin ulvî olan her güzelliğe açık olduğu en huzurlu vakittir bu vakit Çünkü, başlanacak olan yoğun ve yeni bir güne hazırlanmanın en doğru ve bereketli olduğu vakittir bu vakit Çünkü tefekkür için en uygun vakittir bu vakit Farkına varabilenler için, cennet soluklarının, kalbin derinliklerine kadar nefeslendiği vakittir bu vakit İnsan bazen taltif görmek ister ya hani Yaptıklarının, sevdikleri tarafından görülmesini ister İşte Yüce Allah (cc), kullarına çok büyük bir taltif yapıyor ve o nurdan meleklerini, ibadetimize şahit tutuyor Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit Zikrediyorsunuz Rabbinizi, salatü selamlar gönderiyorsunuz Peygamberinize ve yine melekler yanınızda hazır ve şahit Gelin dostlar! Sabah namazlarını eğer kılıyorsanız, bu ayeti hatırlayarak, seher vakitlerini daha bir bilinçli idrak edelim Eğer ki, ihmal ediyorsanız, bugünden tezi yok, beynimizi ve kalbimizi ‘Sabah Namazı Vakti’ne ayarlayalım O vakitte Allah, meleklerini namaz kılan kulunun yanında hazır tutuyor Haydi kalkın kaçırılmaması gerekli olan sabah namazına ve hissedin o nurdan varlıkları, sağınızda yada solunuzdadır belki kim bilir, dikkatli davranın o halde![]() ![]() ![]() Salih Yusufoğlu Rabbim bize nimetlerinin en gülzelini sunmuş;NAMAZ (hamdolsun) bize bahşettiği bu sabah namazının faziletinden de anlaşılmıyo mu??? Rabbim ihlasla kılmayı nasip etsin inşallah![]()
|
| |
| | #17 | |||||||||||||||||||||||
| Devamlı Üye ![]() | ![]()
kardeşim duana öncelikle içtenlikle "Amin" derim Namaz hakkında okadar çok şey okumuşuzdurki sayısını bizlerde bilmeyiz Namaz nedir ve nasıl bir ibâdettir? Kimler Namaz kılar? Namaz nasıl kılınır? Neler gerekli? vs![]() vs namaz hakkında bilmek istediğiniz herşeyi öğrenmişizdir ama yinede gereği gibi yapamamaktayız Namazımızı gerekteği halde eda edememekteyiz namazın bizlere ihtiyacı olmadığı halde bizlerin namaza okadar ihtiyacımız varki![]() Hakkım olmayarak duanda katılmak istiyorum![]() Cenab-ı Hak bizleri Hakkıyla namaz kılan, ihlaslı bir şekilde eda eden kullarından eylesin ve namazlarımızıda kabul buyursun ![]() ::Amin::![]() ![]()
| |||||||||||||||||||||||
| |
| | #18 | |||||||||||||||||||
| Moderatör ![]() | ![]() estağfurullah ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() okumaktayız ama uygulamamaktayız![]() ![]() kalbler o kadar katılaştı ki okuduklarımız bazen anlık tesirlerden öteye gitmiyo yazık ki![]() ![]() ![]() Rabbim okuduklarımız hakkıyla bilip nasiplenmeyi ihsan etsin bize inşallah ![]()
| |||||||||||||||||||
| |
| | #19 |
| Üye | ![]() kardesim sana öncelikle ´sonsuz tesekküretmek istiyorum ben sabah namazlarimi genelllikle kilmaya özen gösteriyordum ama meleklerin sahitligini ilk defa senden duydum allah razi olsun
|
| |
| | #20 |
| Haftanın Üyesi | ![]() Meleklerin seyrettiği namaz: Sabah namazı Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz? O halde sabah namazını kaçırmayın Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit Sabah namazını ne sıklıkla kılarsınız? Hiç kaçırmamaya mı dikkat edersiniz yoksa arada bir kılmaya mı çalışırsınız? Şayet gönlü ötelere açık kullardansanız harika, yok eğer dikkatli değilseniz sabah namazını kılma hususunda, gelin, nimetten faydalanma adına, beraberce Yüce kitabımıza kulak verelim: “Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar, belli vakitlerde namaz kıl, özellikle de sabah namazını Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur (şahit olurlar) (İsra Sûresi, 7 Acaba Rabbimiz sabah namazına neden bu kadar önem veriyor? Çünkü, kalbin ulvî olan her güzelliğe açık olduğu en huzurlu vakittir bu vakit Çünkü, başlanacak olan yoğun ve yeni bir güne hazırlanmanın en doğru ve bereketli olduğu vakittir bu vakit Çünkü tefekkür için en uygun vakittir bu vakit Farkına varabilenler için, cennet soluklarının, kalbin derinliklerine kadar nefeslendiği vakittir bu vakit İnsan bazen taltif görmek ister ya hani Yaptıklarının, sevdikleri tarafından görülmesini ister İşte Yüce Allah (cc), kullarına çok büyük bir taltif yapıyor ve o nurdan meleklerini, ibadetimize şahit tutuyor Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit Zikrediyorsunuz Rabbinizi, salatü selamlar gönderiyorsunuz Peygamberinize ve yine melekler yanınızda hazır ve şahit Gelin dostlar! Sabah namazlarını eğer kılıyorsanız, bu ayeti hatırlayarak, seher vakitlerini daha bir bilinçli idrak edelim Eğer ki, ihmal ediyorsanız, bugünden tezi yok, beynimizi ve kalbimizi ‘Sabah Namazı Vakti’ne ayarlayalım Sahi insan ömründe kaç kere sabah namazı kılar ki? Bu bilinmez belki; ama bilinen tek gerçek var ki, o vakitte Allah, meleklerini namaz kılan kulunun yanında hazır tutuyor Haydi kalkın kaçırılmaması gerekli olan sabah namazına ve hissedin o nurdan varlıkları, sağınızda yada solunuzdadır belki kim bilir, dikkatli davranın o halde![]() ![]() _________________ alıntı
|
| |
| | #21 |
| Devamlı Üye ![]() | ![]() rabbim razi olsun insalalh kardesim emegine bereket
|
| |
![]() |
| Tags: ayarlayin, kalbinizi, namaziquotna, quotsabah |
| Konu Araçları | |
| |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cvp | son Mesaj |
| Sabah namazı vakti-İmsak vakti girince sabah namazı kılınabilir mi? | mum | Farz namazlar | 11 | 3 Gün önce 22:02 PM |
| Peygamberimizin sav sabah namazı | İnşirah | Peygamberimiz ve sahabelerdede namaz | 4 | 10-11-2008 07:04 AM |
| Sabah Namazı | yetim kız | Namazın önemi | 5 | 10-11-2008 07:02 AM |
| Sabah Namazı - Resimli Namaz Kilinişi | MuSTaFa_TR | Namazın önemi | 6 | 06-28-2008 02:58 AM |
| Sabah Namazı Tesbihatı | İnşirah | Namazın sevabı | 1 | 06-22-2008 23:05 PM |