![]() |
| | Konu Araçları |
| | #8 |
| | ![]() ![]() ![]() ![]() Allah razı olsun mumsema hocam cok guzel bır paylaşım herkesın okumasını tavsıye ederım
|
| |
| İstediğini Bulamadıysanız Üye Olmadan
BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz. |
| | #9 |
| | ![]() Allah razı olsun dayım çok faydalı bir konu
|
| |
| | #10 | |
| | ![]() Alıntı:
![]() ![]() Amin ecmain insaAllah!Allahu Teala razi olsun ![]() Karanliklar icinde kalmis, taat ve ibadete kavusmus olanlar da vardir Sebebi,yaptiklari ibadetleri gormeleridir ("Ben su ibadeti yaptim"diye dusunmeleri)Allahu Zulcelal'in basari ihsan ettigini bilmezler,ya da inayetini sezemezler Ancak Allahu Zulcelal dilerse,bunlarin perdesini acar Acinca,nurla nuru gormeye baslarlar Gozleri nur,baktiklari sey nur olur Boyle olunca,Hak'tan baskasini gormezler![]() Bir kimse,yaptigi ibadeti ve taati gorurse Efendisini bilemez O'nun bilgisinden mahrum kalir![]() Efendisini goren ise baskasini bilemez ![]() Bir kimse,Allahu Zulcelal'in yardimi olmadan bir is yapamayacagini anlarsa,Allahu Zulcelal'in iyi isleri icinde kendisini kaybeder Kul,ibadetini gorur,Yaraticisini goremezse,taat tadindan mahrum kalir Bazen bu hal,insani iyi arzudan da mahrum kilar Cunku insanlarin cogu iyiligi gorunce,o iyilik sahibini unuturlar Allahu Zulcelal,her seyden pak ve temizdir,Subhandir![]() Nessac soyle demis; "Bir kimse ibadet ettigi zaman,nefsini gorurse,ucuptan kurtulamaz ![]() Ibadet ettigi zaman halki goren ve onlarin gormesini isteyen riyakardir ![]() Ibadetinin coklugunu gorup,duran kendisini aldatmaktan alamaz ![]() Sevaba guvenen,Hak katinda perdelenmis olur ![]() Yalniz Allahu Zulcelal'i goren,O'nun karsisinda tam yerine oturmus ve saglam bir dost olur "Rabia Hatun(ks) da soyle demis; "Dunya,kendisine kosanlarin kalbine perde olur Allahu Zulcelal'in nurunu goremezler Bilseler,dunyayi birakirlar O zaman perde de olmaz,dunyalik da daha iyi gelmeye baslar "
| |
| |
| | #11 |
| | ![]() ALLAH sizden razı olsun Bence en basiti okuduğumuz sürelerin anlamını düşünürsek vesveseyide engellemiş oluruz inşallah![]()
|
| |
| | #12 | |
| | ![]() Alıntı:
![]() Allaha sendende razı olsun
| |
| |
| | #13 |
| | ![]() “Namaz kılarken Azrail’in kılıcını başında bekler vaziyette ; Bu namazdan sonra canını teslim alacağını hayal edersen, başka bir şey hatırına gelmez Sende o zaman huşu içinde namazını kılarsın ” Allah’ın huzurundaymış gibi namaz kılmanın yolu, demek ki gayretle bulunabilirmiş Bize düşen bu bilge insanların tarif etmeye çalıştıkları yollardan giderek namazda huşu haline erişmek olmalıdır Allah cümlemize huşu ile namazlar kılmamızı nasip eylesin Âmin!amin amin ALLAH razı olsun hocam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
| |
| | #14 |
| | ![]() Allah razı olsun ![]()
|
| |
![]() |
| Tags: husu, icin, ile, kilmak, namazi |
| Konu Araçları | |
| |