![]() |
| | Konu Araçları |
| | #1 |
| | ![]() Namazda Üç Mertebe Vardir. 1 Mükellefiyet olarak eda edilen namaz: Ülfet alaşımlı ve sadece Cenâb-ı Hakk’ın emrini yerine getirmiş olmakla sınırlı kılınan namazlar bu mertebeye dahildir Hiç namaz kılmamaya göre elbette ki bu da bir mertebedir Ancak, böyle namaz sahipleri, namazı terketme mes’uliyetinden kurtulsa da namazdan elde edilebilecek feyizlere tam mazhar olamazlar![]() 2 Kötülüklerden koruyan namaz: Namaz insanları fuhşiyattan ve dinin çirkin gördüğü bütün kötülüklerden korur Evet, Cenâb-ı Hakk, namaza böyle bir husûsiyet vermiştir Ne var ki, namazdan bu ölçüde istifade edebilmek, gerçek namaz ruhunu yakalamakla mümkün olur Şuurlu eda edilmiş her namaz, sahibini, koruyucu bir atmosfer gibi kuşatır ve münkeratın yol bulup ona ulaşmasına mani olur Efendimiz (sav) namazdaki bu hususiyeti, kapısının önünden geçen nehirde, her gün beş defa yıkanan insanın kirlerden temizlenmesi teşbihiyle de anlatır Zaten namazdaki bu husûsiyettir ki, sel sel olup üzerimize gelen münkerattan bizleri koruyup muhafaza etmektedir Aksi halde bu kadar çirkinliğe ruhumuzun direnç göstermesi nasıl mümkün olurdu ki!![]() ![]() 3 Mi’rac buudlu namaz: Her dakikası seneler kazandırabilecek çapta kılınan namaz Mi’rac televvünlü namazdır Böyle bir namazı yakalamak çok zordur ve ancak seçkin ruhlara mahsustur; ama yine de mümkündür Madem mümkündür, herkes gayret etmeli ve hiç olmazsa hayatının belli dönemlerinde böyle bir namazı yakalamaya çalışmalıdır![]() Burada şu hatırlatmayı yapmakta da fayda var: Namaz herşeyden evvel bir mükellefiyettir; dolayısıyla da istenen seviye ve keyfiyette eda edilmese de, mutlaka kılınmalıdır Seviyeli namaz kılamıyorum diye namazı terketmek, bir şuur emaresi değil, aksine şeytana maskara olmanın ifadesidir Mü’minler bu oyuna gelmemelidirler![]() Diğer taraftan, namazın belli rükünleri, belli vakitleri vardır Hiç kimsenin bunlarla keyfî tasarrufta bulunmaya hakkı ve selahiyeti yoktur Kendisinde böyle bir hak görenler de kesinlikle sağdan gelen şeytana yenik düşmüş kişilerdir Dedikleri de söyledikleri de, ilmin, bilginin değil bu yenilginin delili ve işâretidir![]()
|
| |
| İstediğini Bulamadıysanız Üye Olmadan
BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz. |
| | #2 |
| | ![]() Rabbim bizim namazlarimizida mi'rac buudlu namazlardan eylesin
|
| |
| | #3 |
| | ![]() ________________________________Allah razı olsun
|
| |
| | #4 |
| | ![]() Mi'rac buudlu namaz: Her dakikası seneler kazandırabilecek çapta kılınan namaz Mi'rac televvünlü namazdır Böyle bir namazı yakalamak çok zordur ve ancak seçkin ruhlara mahsustur; ama yine de mümkündür Madem mümkündür, herkes gayret etmeli ve hiç olmazsa hayatının belli dönemlerinde böyle bir namazı yakalamaya çalışmalıdır inşALLAH Allah razı olsun elif07
|
| |
| | #5 |
| | ![]() ALLAH razı olsun namazın ehemmiyetini birkere daha kavradım
|
| |
| | #6 |
| | ![]() Namaz konusunda çok güzel açıklamalarınızı okudum İnşallah bundan istifade ederiz Allahın selamı üzerinize olsun![]()
|
| |
| | #7 | |
| | ![]() Alıntı:
![]() Paylaşım için Allah cc razı olsun![]()
| |
| |
![]() |
| Tags: mertebe, namazda, vardir |
| Konu Araçları | |
| |