![]() |
| | Konu Araçları |
| | #1 |
| | ![]()
|
| İstediğini Bulamadıysanız Üye Olmadan
BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz. |
| | #2 |
| | ![]() İslamoğlu'nunkini bulamadım ama şuna bakın: ENFAL SURESİ 9-10 AYETLER ![]() ![]() 9- Hani bir zaman rabbinizden yardım dilemiştiniz de o, "Ben size, peşpcşe bin Melek ile yardım edeceğim " diye dileğinizi kabul etmişti![]() Hz Ömer (r a ) diyor ki:"Peygamber efendimiz Bedir savaşında, bin kişiden meydana gelen müş-rik ordusuna ve üçyüz on kişiden meyana gelen sahabelerine bakmış ve sonra kıbleye dönüp ellerini açarak rabbine şöyle yalvarmıştır: "Ey Allahım bana va-dettiğini gerçekleştir Ey Allahım bana vadettiğini gönder Ey Allahım, şayet müslümanlann bu topluluğunu helak edece kolursan artık yeryüzünde sana iba-det edilmeyecektir "Dua sırasında Resulullah (s a v )´in üzerindeki cübbesi omuzlarından aşa-ğı düşünceye kadar elleri açık ve kıbleye yönelik olarak rabbine yavarmiştir Hz Ebubekir gelip cübbesini almış ve Resulullah´ın omuzuna koymuş ve yanın-dan aynlmayarak demiştir ki: "Ey Allahın Peygamberi, artık rabbine yalvarman kafidir O, sana vaadettiğini gerçekleştirecektir " İşte bunun üzerine Aziz ve Ce-lil olan Allah bu ayetleri indirmiş ve Melekleriyle ona yardım etmiştir (1)10- Allah bunu ancak bîr müjde olarak ve bununla kalbinizi huzura kavuşturmak için yapmıştır Yardım ancak Allah katindandir Şüphesiz ki Allah, her şeye galiptir, hüküm ve hikmet sahibidir,Allah´ın size Melekler vasıtasıyla yardım etmesi, sizi zaferle müjdelemesi vekablerinizi sükunete kavuşturması içindir Gerçekte zafer, ancak Allah kalın-dadır O halde onun zaferine güvenin, kendi gücünüze aldanmayın Zira Allah, her şeye galip gelendir, yapıklarında hikmet sahibidir [2](1)Müslim K el-Cihad, bab: 58 HN: 1763 /Tirmizi K Tefsir el-Kur´an bab: 9 IIN:3O81Ebu Cafer Muhammed b Cerir et-Taberi, Taberi Tefsiri, Hisar Yayınevi: 4/189-190![]() (2)Ebu Cafer Muhammed b Cerir et-Taberi, Taberi Tefsiri, Hisar Yayınevi: 4/191![]()
|
| |
| | #3 |
| | ![]() Enfal suresi (Mustafa İSLAMOĞLU'nun Mealidir )9-Hani Rabbinizden yardım dileniyordunuz; bunun üzerine size şöyle icabet etmişti: "Size birbirini izleyen bin melekle icabet edeceğim!" 10-Çünkü Allah bunu yalnızca bir müjde olsun için, bu vesileyle içiniz ferahlayıp moraliniz yükselsin diye yaptı; kaldı ki zafer garantili yardım, başkasından değil yalnızca Allah katındandır: Elbette Allah her işinde mükemmel olan , her hükmünde isabet edendir ![]() İslamoğlu bu meallerini şöyle açıklıyor: 1-Zımmen: Kulun gücünün bittiği yerde Allah'ın yardımı yeter O anın "bitim noktası" olduğunun delili, Resulullah'ın şu duasıdır: "Allah'ım! Eğer şu bir avuç insanın yok olmasına izin verirsen, yeryüzünde kulluğu sana tahsis eden kimse kalmayacak!"2-Melekle yapılan yardımın nasıl anlaşılması gerektiğini açık ve net ifade eden cümleler Yani: Allah yardımını, koyduğu yasaları gözeterek yapar Mü'münlerin yüreklerini takviye, bunun ifadesidir Akleden kalbe yapılan bu büyük yardımı -haşa- bir blöf gibi gören anlayış, insanın gücünü "kas kuvvetine " indirgeyen mekanik anlayıştır![]() Kaynak: HAYAT KİTABI KUR'AN KÜÇÜK BOY SAYFA 778 (MUSTAFA İSLAMOĞLU)
|
| |
| | #4 |
| | ![]() o zaman burda şumu anlaşılıyor Allah moral olsun meleklerle yardım edeceğini söylemiş (ama yalan yere haşa ![]() ![]() kandırmış yani haşa) vay be daha neler duyacağız Tövbe YARABBİ![]() ![]() Sayın değerli mum hocam nasıl oluyor bu sitenizde ![]() acaba bilginiz varmı böyle yorumlayan başka alimler varmı bir araştırma yapıp istifademize sunabilirmisiniz![]() sizin gibi ehli sünnet bir aliminin bu konudaki düşünceleri nelerdir böyle düşünmüyorsanız böyle fikirlerin sitenizde beyan edilmesi doğrumudur o zaman her isteyen islama aykırı görüşlerini tefsir ederek burada yayınlayabilirmi çok teşekkür ederim şimdiden![]() ![]()
|
| |
| | #5 | |
| | ![]() Alıntı:
Birileri Mustafa islamoğlunu hedef gösterdi diye ona yüklenmeniz ne kadar zalimce! Adeta karalama kampanyası başlatılmış![]() ![]() ![]() (tabir güzel olmayabilir afven) koyu bir sünniyim ![]() Mustafa İslamoğlu hoca Bedirdeki yadımı inkar etseydi elbette elimde bulunan bütün eserlerini yakardım ![]() ama sadece farklı bir te'vil söz konusu ehli sünnetin te'vil ile imani konulara yaklaşanın durumu gayet açıktır![]() Size ehli sünnet imamlarının önderlerinden imam azamın ve diğer çok değerli ehli sünnet alimlerinin ehli sünnete muhalif bazı sözlerini yazarsam neye uğradığını şaşırırsınız!! sonuç olarak; Bedir savaşının şekli, Yusuf kandehlevinin Hayatüssahabe adlı eserinde anlatıldığı şekildedir ![]() vesselam ![]() not: Karalama kampanyasına katılan herkes siteden atılacaktır ![]()
| |
| |
![]() |
| Tags: ayetleri, enfal, islamoglu, meali, mustafa, suresi, tefsiri |
| Konu Araçları | |
| |