|
| | #1 |
| | ![]() Kur'an, kalplerde olan hastalıklara şifadır Kalbinde şehvet ve şüphe hastalıkları bulunan kişiler için Kur'anda batılı hakla yok eden ve hastalıkları gideren açık ayetler vardır - Bilmeyi / ilmi, algılamayı ve kavramayı bozan şüphe hastalıklarını yok eder; ve kişi eşyayı olduğu gibi görür Teşvik ve sakındırma ile, güzel öğüt ve hikmetle ve ibret dolu kıssalarla kalbi iyileştirir Yarar sağlayacak şeylere kalbi teşvik ederken, zarar verecek şeylerden de sakındırır Böylece yanlış yolu seven ve doğru yoldan nefret eden kalp, doğru yolu sevmeye ve yanlış yoldan nefret etmeye başlar ve buna alışır ![]() - Kur'an, iradenin bozulmasına yolaçan (fıtratı bozan) hastalıkları da yok eder Böylece kişinin kalbi iyi olur ve iradesi de düzelir İyileşen vücudun ilk sağlıklı şekline döndüğü gibi, kalp de üzerinde yaratıldığı ilk temiz şekline / fıtratına döner Vücut, güçlendirip besleyecek şeylerle güçlenip sağlıklı olduğu gibi kalp de iman ve Kur'an'dan tezkiye edip güçlendirecek besinleri alır İmam İbn-i Teymiyye - "Kalb Amelleri(Kalb Hastalıkları ve Tedavi Yolları Babı)" isimli eserinden ![]() ![]() ![]()
|
| |
| | #2 |
| Devamlı Üye ![]() | ![]() aslında her müslüman bunun bilincine varsa problem kalmayacak ![]() ancak ALLAHdan istemek ve medet ummak yerine başka birilerinden medet ummak insanların en büyük ahmaklığıdır![]() ![]() ![]() Kur'ana gereken önem verilmiyor onu anlamak yerine evimizin bir köşesine kimsenin ulaşamayacağı yerlere koymanın yeterli olduğu düşünülüyor![]() oysa ki Kur'an yükseklere koyulup karşısına geçip hürmet etmek için inmemiştir![]() ![]() ![]() layıkıyla Kur'an okuyanlardan ve anlayanlardan ve amel edenlerden olmak duasıyla ![]() ![]() ![]()
|
| |
| | #3 | |||||||||||||||||||||||
| Devamlı Üye ![]() | ![]()
![]() ![]() Allah cc razı olsun bu güzel paylaşım için![]() ![]() ![]()
| |||||||||||||||||||||||
| |
| | #4 |
| Devamlı Üye ![]() | ![]() Allahu teala razı olsun kerdeşim
|
| |
| | #5 |
| DeLi MoLLa | ![]() Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum kardeşlerim Rızasına nail olmak yolunda omuz omuza tüm kardeşlerimizle yürümek duası ile![]() ![]() vesselam ![]() ![]()
|
| |
| | #6 |
| Devamlı Üye ![]() | ![]() Allah razı olsun kardeşim ![]() ![]() ![]() yürüye kuran olabilmek duasıyla ![]() ![]() inş o zman kalben hastalık kalmıcak ![]() ![]() ![]()
|
| |
![]() |
| Tags: hastaliklara, kalplerde, kuran, olan, sifadir |
| Konu Araçları | |
| |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cvp | son Mesaj |
| Dünyaca ünlü 8 hafızdan Kur'an dinletileri.full hatim Kur'an Hafızları | MiDYaDi | Hatimler dinleyin İndirin & Aşırlar mp3 | 14 | bir Hafta önce 20:55 PM |
| Kur’an müminler için şifadır | helen | Diğer Soru ve cevaplar (kategorilerin dışında kalanları bu bölüme açalım) | 1 | 07-13-2008 01:08 AM |
| Sevgi Şifadır.. | mum | Dini, Güzel Yazılar / Makaleler | 7 | 06-12-2008 17:54 PM |
| Okunan Kur'an ve Yaşanan Kur'an (VİDEO) | Şem'a | Görüntülü Kur'an & Kur'an vidoları İzleyin | 2 | 04-18-2008 01:05 AM |
| kan aldırmak şifadır.. | elif07 | Sağlık | 4 | 02-19-2008 11:58 AM |