|
| | #1 |
| | ![]() Eski zamanlarda bir zat, seyahati sırasında çok ilginç bir olaya şahid olur ![]() ![]() Çölde, eşkiyaların bir kervana saldırdıklarını, ne var ne yoksa zorbaca gasbettiklerini korkuyla seyreder uzaktan ![]() ![]() Biraz sonra bakar ki, soygun yapan eşkiyaların reisi bir kenarda abdest alıp, namaza duruyor ![]() ![]() Adam hayretlerdedir Dayanamaz, namazdan sonra yanına varır ve sorar ona :“Merak ve hayretler içindeyim” der ![]() “Yaptığın iş zalimce ve haram ![]() Günahlar içindesin![]() Sonra da kalkıp, o yaptıklarını men’edenin huzuruna varıyorsun! Bu nasıl iştir?”Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı eşkiyaların reisi olabildiğince hüzünlü, şu ilginç ve ibretli cevabı verir : “ Ey yolcu! Ben yıllardır şeytana ve ayartıcı benliğime uyarak, Rabbimle aramda faraza 100 kapı varsa, 99 unu kapattım İstiyorum ki hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN!” Aradan zaman geçer, o zatın yolu, nasib olur Kabe’ye düşer ![]() Tavaf esnasında bir de bakar ki, yıllardır hiç unutamadığı o eşkiya reisi de orada!![]() Kabe’ye sarılmış, huşu ile dua etmekte, hıçkırıklarla ağlamaktadır![]() ![]() Yine hayretlerdedir o zat ![]() ![]() Yanına varır selamlar onu, kendini tanıtır ve sorar; “Oradan buraya ![]() ![]() Nasıl oldu bu iş? Nedir bunun hikmeti?”Tebessüm eder tövbekar adam ve ışıl ışıl gözleri, boynu bükük der ki; “Sana demiştim ya hani; Hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN O’nunla aramda ![]() İşte ben, tüm acizliğim ve samimiyetimle o kapıyı hep açık tuttum![]() Rabbim de rahmetiyle, muhabbetiyle lutfetti tüm kapıları açıverdi, O’nun atasına hudud mu var?”
|
| |
| | #2 |
| Üye | ![]() Birak Rabbİnle Aranda Bİr Kapi AÇik Kalsin! ![]() ''Eski zamanlarda bir zat, seyahati sırasında çok ilginç bir olaya şahid olur ![]() Çölde, eşkiyaların bir kervana saldırdıklarını, ne var ne yoksa zorbaca gasbettiklerini korkuyla seyreder uzaktan ![]() Biraz sonra bakar ki, soygun yapan eşkiyaların reisi bir kenarda abdest alıp, namaza duruyor ![]() Adam hayretlerdedir ![]() Dayanamaz, namazdan sonra yanına varır ve sorar ona; Merak ve hayretler içindeyim der ![]() Yaptıgın iş zalimce ve haram ![]() Günahlar içindesin![]() Sonra da kalkıp, o yaptıklarını menedenin huzuruna varıyorsun! Bu nasıl iştir? Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı Eşkiyaların reisi olabildigince hüzünlü, şu ilginç ve ibretli cevabı verir; Ey yolcu! Ben yıllardır şeytana ve ayartıcı benligime uyarak, Rabbimle aramda faraza 100 kapı varsa, 99 unu kapattım İstiyorum ki hiç de ilse BİR KAPI AÇIK KALSIN! Aradan zaman geçer, o zatın yolu, nasibolur Kabeye düşer ![]() Tavaf esnasında bir de bakar ki, yıllardır hiç unutamadıgı o eşkiya reisi de orada!![]() Kabeye sarılmış, huşu ile dua etmekte, hıçkırıklarla aglamaktadır![]() Yine hayretlerdedir o zat ![]() Yanına varır selamlar onu, kendini tanıtır ve sorar; Oradan buraya ![]() ![]() Nasıl oldu bu iş? Nedir bunun hikmeti? Tebessüm eder tövbekar adam ve ışıl ışıl gözleri, boynu bükük der ki; Sana demiştim ya hani; Hiç de ilse BİR KAPI AÇIK KALSIN Onunla aramda ![]() İşte ben, tüm acizligim ve samimiyetimle o kapıyı hep açık tuttum![]() Rabbim de rahmetiyle, muhabbetiyle lutfetti tüm kapıları açıverdi, Onun atasına hudud mu var?'' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet efendim bu kadardır ol hikaye ![]() Unutmamali ki insan, içinde fücurun da potansiyelini barındırır, takvanın da ![]() ![]() Kötülügün de, Allah'a yakınlıgın verecegi erdemlerin de![]() Çagımız cazibedar fitne asrı ![]() Nefis ve şeytan daim günahlara sevketmede insanı ![]() Ve insan çok zayıf, çok aciz ![]() Hata edebilir, günah işleyebilir ![]() Her ne durumda ve konumda olursa olsun insan, hiç degilse bir kapıyı, namaz kapısını daim açık bırakmalı ![]() Ben günahlar içindeyim, o huzura nasıl varırım dememeli asla ![]() Samimi olsun yeter ki, bir süre sonra kıldıgı namaz, onu kötülüklerden alıkoyacaktır ![]() Sakın deme; Ben çok günahkarım, kıldıgım namaz olmaz! İnatla devam et ![]() Bırak hep açık kalsın o kapı ![]() Sonra O, işini bilir ![]() ![]()
|
| |
| | #3 |
| Devamlı Üye ![]() | ![]() RABBE GIDEN YOLLAR O KADAR COK KI KAPILAR HEP ACIK ASLINDA O KAPILARI KAPATAN BIZIZ MALESEF SIZCE DE OYLE DEGIL MI oyle bir kapi var ki daima acik LEBBEYK KULUM ![]() ![]() hitabi ile cagirilirsin o kapiya sen bu sesi duymak istemezsen mevla neylesin![]() ![]() ![]() ![]()
|
| |
| | #4 |
| Kıdemli Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ALLAH senden ve yazandan razı olsun ![]()
|
| |
| | #5 | |||||||||||||||||||||||
| haftanın üyesi-6 ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]()
![]() "Allah'in Celle Celaluh Rahmetinden umitsiz olmak ,gunahkar olmaktan daha tehlikelidir"![]() ![]() Hz Ali![]() ![]() Dagarcigimiza bir guzel kissa daha eklememize vesile oldun ihramli kardesim,ilmine bereket dolsun insaAllah! Allah'in Celle Celaluh Selami,Rahmeti ,Bereketi ve Magfireti uzerine olsun![]() ![]() ![]()
| |||||||||||||||||||||||
| |
| | #6 |
| Süper Moderator ![]() | ![]() İbn Abbas'ın (r ahm ) anlattığına göre: Müşriklerden birtakım kimseler insan öldürmüşler ve bunda çok ileri gitmişler, zina etmişler ve bunda da çok ileri gitmişlerdi Sonra bunlar Hz Muhammed'e (a s ) geldiler ve şöyle dediler: "Şüphesiz ki senin tebliğ ettiğin ve kendisine davet eylediğin İslâm dini güzeldir Keşke bize vaktiyle işlediğimiz bunca cinayetin bir kefareti bulunduğunu haber verseydin!" Bunun üzerine şu ayet indi: Ve onlar Allah'ın yanında başka tanrı tutup ona yalvarmazlar, Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar Zina etmezler Bunları kim yaparsa cezasına çarptırılır Bir de şu ayet indi: De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin, çünkü Allah bütün günahları bağışlar Şüphesiz ki o, çok bağışlayan çok esirgeyendir Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 174
|
| |
![]() |
| Tags: acik, aranda, bir, birak, kalsin, kapi, rabbinle |
| Konu Araçları | |
| |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cvp | son Mesaj |
| 75 yöntemle paranız cebinizde kalsın ! | neva | Pıratik Bilgiler (Genel) | 3 | 10-28-2008 14:10 PM |
| Bırakın ışığınız Yanık Kalsın | mum | Dini Hikayeler | 8 | 06-30-2008 15:20 PM |
| Kapı içre kapı | elif | Dini Şiirler | 8 | 02-25-2008 17:19 PM |
| bende kalsın | Zahid | Dini Şiirler | 5 | 02-13-2008 17:59 PM |
| Bırakın Yasak Kalsın | malik eşter | Dini, Güzel Yazılar / Makaleler | 5 | 02-01-2008 02:53 AM |