![]() |
| | Konu Araçları |
| | #1 |
| | ![]() Kardeşler her foruma girdiğimizde burayı ziyaret ederek kelime-i Şehadet getirelim ![]() ![]() İnşallah imanımızı tazeleyelim![]() ![]() ![]() ![]() Ömründe bir kere şehadet getirmek farzdır, delil Allah Taâlâ'nın "Bilki Allah'tan başka tanrı yoktur" (Muhammed 47/19) kavl-i şerifidir Ve kelime-i şehadet getirmenin dört şartı vardır:1 Dil ile getirirken kalbi hazır olmak, 2 Mânasını bilmek, 3 Hulûs-i kalp ile getirmek, 4 Tazim ile getirmek Ve dahi şehadet getirmenin yüz otuz kadar faidesi vardır Amma zikr olunacak dört şeyden biri bulunmasa şehadet kelimesinin faidesi olur, eğer bulunursa faidesi yoktur Ol dört şeyin biri şirk (Allah'a ortak koşmak), biri şek (şüphe), biri teşbih (Yüce Allah'ı varlıklardan birine benzetmek), biri ta'tîl (Allah'ın varlığını veya kâinata müdahalesini inkâr etmek) Şirk Allahu azimü'ş-şan'ın zatında şirk koşmağa, şek dinde meks etmeğe (tereddüt göstererek durmaya), teşbih vehminde Allah Taâlâ'yı bir mahlûka benzetmeğe, ta'tîl Allahu azimü'ş-şan âleme karışmaz, her bir şey vakti geldikte kendi tabiatıyla olur demeğe derler Ve dahi yüz otuz faidenin otuzu bu mahalde zikr olunmuştur Otuzdan beşi dünyada ve beşi ölür iken ve beşi kabirde ve beşi Arasat'ta ve beşi Cehennem'de ve beşi Cennet'te Amma dünyada olan beş faide: İsmi güzel çağırılır,ahkâm-ı şer'iyye üzerine farz olur, boynu kılıçtan kurtulur,Allahu azimü'ş-şan razı olur,cümle müminler ona muhabbet eder Ve dahi ölür iken olan beş faide: Azrail aleyhi's-selâm ona güzel surette gelir, sanki yağdan kıl çeker gibi ruhunu alır,Cennet kokuları gelir dahi İlliyyîn'e çıkarmüjdeci melekler gelir "merhaba ya mümin, sen Cennetliksin"deyü haber verirler Ve dahi kabirde olan beş faide: Kabri geniş olur, Münker ve Nekir hazretleri güzel surette gelir, Allahu azimü'ş-şan ona bir melek tayin eder, bilmediğini talim eder, Allahu azimü'ş-şan bilmediğini hatırına getirir, Cennet'te makamın(ı) görür ![]() Ve dahi meydan-ı Arasat'ta olan beş faide: Sual ve hesabı asan (kolay) olur, kitabı sağından verilir, mizanda sevabı ağır gelir,Arşu'r-Rahman altında gölgelenir, Sırat'ı yıldırım gibi geçer Ve dahi Cehennem'de olan beş faide; Eğer Cehennem'e girer ise Cehennem ehli gibi gözleri gök olmaz, şeytan ile çatılmaz, ellerine ateşten bilecek, dahi boğazına zencir vurulmaz, Hamım suyundan içirmezler, ebedi Cehennem'de kalmaz Ve dahi Cennet'te olan beş faide: Cümle melekler ona selâm verir, sıddîklar ile refik (arkadaş) olur, ebedi Cennet'te kalır, Allah Taâlâ ondan razı olur, Allahu azimü'ş-şan'ın didârını görür MIZRAKLI İLMİHALalıntıdır ![]() ![]() ![]()
|
| |
| İstediğini Bulamadıysanız Üye Olmadan
BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz. |
| | #2 |
| | ![]() İSLAMIN İLK ŞARTI: ŞAHADET lslam'm ilk esası, müslüman olmak için söylenmesi mecburi olan Kelime-i Tevhid veya Kelime-i Şahadettir ![]() Kelime-i Şahadet: "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluhu" cümlesidir bu cümle "Ben şahadet ederim ki Allah'dan başka ilah yoktur ve ben şehadet ederim ki Hz Muhammed O'nun kulu ve Resulüdür " manasına gelir![]() Şahadet imanın gereği ve ibadetlerin kaynağıdır Şahadet olmadan itikat, ibadet ve muamelat olmaz![]() Şahadet insanda meydana gelen bilgi ve kesin inanıştır Kişinin bildiği şeyleri haber vermek için söylediği sözdür Bu cümleyi söyleyen kimse kalbiyle de tasdik etmişse mümin olur Islamın diger şartları için müslüman olma keyfiyeti aranır Şahadet söylemeyen bir kimseden namaz kılması, oruç tutup, zekat vermesi, yahut Hacca gitmesi istenemez Bu ibadetler şahadeti kalbiyle tasdik etmeyen kimse için sadece yükün çoğalmasına ve azabın artmasına sebep olur![]()
|
| |
| | #3 |
| | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluhu![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
| |
| | #4 |
| | ![]() Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluhu![]()
|
| |
| | #5 |
| | ![]() Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluhu meçhul_100 sağol arkadaşım paylaşım için ![]()
|
| |
| | #6 |
| | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluhu![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
| |
| | #7 |
| | ![]() *********** *********** ************: gul:************ ************* *********** ** ESHEDÜ ENLE ILEHE ILLAH VE ESHEDÜ ENLE MUHAMMEDEN ABDEHU VERASULUSU ******* *********
|
| |
![]() |
| Tags: getirelim, kelimei, sehadet |
| Konu Araçları | |
| |